Protherm Kombi Gürültülü Çalışıyor

Protherm markasına ait kombinizde Protherm kombi gürültülü çalışıyor şikayetiniz varsa kombilerin içindeki motorlu, pervaneli parçaların sürekli çalışmasından ötürü yıpranırlar ve sürekli parçaların bozulması arızaya sebep olabilir. Protherm marka kombinizin sesli ya da gürültülü çalışması çoğu zaman kombinin ya bakım zamanının geldiğini ya da daha önce bakımlarının aksatıldığını göstermektedir. Bazen ise kireçlenmeden dolayı sesli çalışabilen kombinizin bu tarz arızalarını şöyle açıklayabiliriz:

Protherm Kombi Gürültülü Çalışıyor Sorunu Çözümü

  • Fan motoru: Hermetik modelli kombilerde baca fanı sürekli çalışmada olduğu için yıpranmaktadır. Hermetik kombi mantığında iç içe geçmiş iki farklı göreve sahip baca ve fan motoru bulunur. Dış baca yanma odasında alev oluşması için gereken oksijeni dışardan alır. İç baca ise yanma odasında oluşan atık gazı baca fanı aracılığı ile dışarıya atar. Baca fan motoru dışarıdan oksijen aldığında her zaman temiz olmamaktadır. Havanın içinde tozlar gibi kirli maddeler de hava ile birlikte baca fanının kanatlarına yapışıp kalır ve bu da baca fan motorunun balansının bozulmasına, fan motorunun zamanla sesli ya da gürültülü çalışmasına ve ömrünü tamamlamasına sebep olur. Bu sorunun başlıca nedeni kombilerin zamanında bakımının yapılmamasından dolayı ya da bakım esnasında fan motorunun düzgün temizlenmemesindendir.
  • Sirkülasyon pompası: Kombiler petekleri ısıtmada kullanılan, alev oluşumundan sonra sıcak suyun peteklerde dolaşmasını sağlayarak evi ısıtan elektronik eşyalardır. Devir daim pompası zamanla tesisatta ve peteklerde oluşan kireçlenme ya da çamurlanmadan dolayı iç kısımları çamurla kaplanır ve pompa motorunun zamanla balansına ve bir süre sonra ömrünün kısalarak ardından bitirmesine sebep olur. Bu balans durumunda da protherm marka kombi gürültülü çalışıyor şikayetine sebep olur. Görüldüğü üzere hepsinin temelinde kombinizin bakımını yaptırmak ve bunu periyodik olarak yaptırmak vardır.

Sizin de Protherm kombi gürültülü çalışıyor şikayetiniz var ise en yakın zaman da bakımını yaptırmanızı öneririz.


Sıkça Sorulan Sorular

Protherm Kombim neden gürültülü çalışıyor?

Protherm kombiniz gürültülü çalışıyorsa, kombi içindeki su basıncının düşük olması veya kombinin içinde biriken kir, tortu ve kireç gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Protherm Kombim neden su sızdırıyor?

Protherm kombiniz su sızdırıyorsa, kombi içindeki basınç ayarının yanlış olması veya kombi içindeki parçalardan birinde hasar oluşması gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Protherm Kombim neden ısınmıyor?

Protherm kombiniz ısınmıyorsa, kombi içindeki su basıncının düşük olması, termostat ayarlarının yanlış olması veya kombinin içindeki parçalardan birinin hasar görmüş olması gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Protherm Kombim neden sık sık arıza veriyor?

Protherm kombiniz sık sık arıza veriyorsa, kombinin bakımının düzenli yapılmaması, kombi içindeki parçaların eskimesi veya kombiye yanlış müdahale edilmesi gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Protherm Kombimde hangi durumlarda servis çağırmalıyım?

Protherm kombinizde su sızıntısı, gürültülü çalışma, düşük su basıncı, ısınmama veya sık sık arıza verme gibi sorunlar yaşarsanız, mutlaka yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz. Servis, sorunun nedenini belirleyerek kombinizin tamir edilmesini sağlayacaktır.

TIKLA SERVİSİ ARA
Profilo Servisi Altus Servisi Electservis.com Baymak-servis.org Kombicozum.com Arizacozum.com Klimacozum.com